ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ  

 

ΗΡ ΚΑΙ ΑΥΝΑΝ

 

ΗΡ: Ο Ηρ ήταν ο πρωτότοκος γιος του Ιούδα από την κόρη του Σαύα (Σουά) του Χαναναίου (Γένεση 38,2-3. Αριθμοί 26,15. Α' Παραλειπομένων 2,3). Το όνομά του σημαίνει "προσεκτικός". Για τον πρωτότοκο γιο του τον Ηρ ο Ιούδας του πήρε σύζυγο μια γυναίκα, που ονομαζόταν Θάμαρ (Ταμάρ). Ο Ηρ όμως δυσαρέστησε τον Κύριο, και ο Κύριος τον θανάτωσε (Γένεση 38,2-7. Αριθμοί 26,15). Πέθανε στη γη Χαναάν.

 

 

 

ΑΥΝΑΝ: Ο Αυνάν ήταν ο δεύτερος γιος του Ιούδα από την κόρη του Σαύα (Σουά) του Χαναναίου (Γένεση 38,4. Αριθμοί 26,15. Α' Παραλειπομένων 2,3).

Μετά το θάνατο του αδερφού του του Ηρ, ο Ιούδας ο πατέρας του, έδωσε τη γυναίκα του γιου του την Θάμαρ στον Αυνάν για γυναίκα, έτσι ώστε να δώσει απόγονο στον αδερφό του. Ο Αυνάν, επειδή ήξερε ότι ο απόγονος δε θα ανήκε σ' αυτόν, κάθε φορά που πλάγιαζε με τη γυναίκα του αδερφού του, έριχνε το σπέρμα στη γη, για να μη δώσει απόγονο στον αδερφό του. Αυτό που έκανε όμως δυσαρέστησε τον Κύριο, γι' αυτό τον θανάτωσε κι αυτόν (Γένεση 38,4-10. Αριθμοί 26,15).  Πέθανε στη γη Χαναάν.