ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

 

ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΡΕΜΜΩΝ

 

ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΡΕΜΜΩΝ

 

ΡΕΜΜΩΝ (ΡΙΜΜΩΝ): Ο Ρεμμών (Ριμμών) ήταν ο πατέρας του Ρεκχά (Ρηχάβ) και του Βαανά (Β' Βασιλειών 4,2. 4,5. 4,9), που δολοφόνησαν τον Ιεβοσθέ. Καταγόταν από τη Βηρώθ της φυλής Βενιαμίν και κατοικούσε στη Γεθθαίμ (Β' Βασιλειών 4,2-3).

 

ΡΕΚΧΑ Ή ΡΗΧΑΒ:  Ο Ρεκχά (Ρηχάβ) ήταν γιος του Ρεμμών (Ριμμών) (Β' Βασιλειών 4,2. 4,5. 4,9) και αδερφός του Βαανά (Β' Βασιλειών 4,2. 4,5-6. 4,9). Καταγόταν από τη Βηρώθ της φυλής Βενιαμίν και κατοικούσε στη Γεθθαίμ (Β' Βασιλειών 4,2-3). Μαζί με τον αδερφό του ήταν αρχηγοί ληστρικών συμμοριών (Β' Βασιλειών 4,2) και δολοφόνησαν τον Ιεβοσθέ μέσα στο σπίτι του (Β' Βασιλειών 4,5-7).

 

ΒΑΑΝΑ: Ο Βαανά ήταν γιος του Ρεμμών (Ριμμών) (Β' Βασιλειών 4,2. 4,5. 4,9) και αδερφός του Ρεκχά (Ρηχάβ) (Β' Βασιλειών 4,2. 4,5-6. 4,9). Καταγόταν από τη Βηρώθ της φυλής Βενιαμίν και κατοικούσε στη Γεθθαίμ (Β' Βασιλειών 4,2-3). Μαζί με τον αδερφό του ήταν αρχηγοί ληστρικών συμμοριών (Β' Βασιλειών 4,2) και δολοφόνησαν τον Ιεβοσθέ μέσα στο σπίτι του (Β' Βασιλειών 4,5-7).

 

 

Μια μέρα, ο Ρεκχά (Ρηχάβ) και ο Βαανά, οι γιοι του Ρεμμών (Ριμμών) από την Βηρώθ, που ήταν στην υπηρεσία του Ιεβοσθέ και ήταν αρχηγοί ληστρικών συμμοριών, έφυγαν από τη Γεθθαίμ όπου κατοικούσαν και μπήκαν στην κατοικία του Ιεβοσθέ, την πιο ζεστή ώρα της ημέρας, όταν αυτός κοιμόταν για μεσημέρι. Ο θυρωρός εκείνη τη στιγμή αποκοιμήθηκε κι έτσι τα δυο αδέρφια μπήκαν στον κοιτώνα όπου κοιμόταν ο Ιεβοσθέ, τον σκότωσαν και του πήραν το κεφάλι και το έφεραν στο Δαβίδ, στη Χεβρών.

Ο Δαβίδ, όμως, πρόσταξε τους άνδρες του και σκότωσαν τους δύο γιους του Ρεμμών. Μετά τους έκοψαν τα χέρια και τα πόδια και τους κρέμασαν κοντά στην πηγή της Χεβρών. Έπειτα πήραν το κεφάλι του Ιεβοσθέ και το έθαψαν στον τάφο του Αβεννήρ, στη Χεβρών (Β' Βασιλειών 4,2-12).